SLS 10 jaar, geboorte van MATT

Voor wie ons feest gemist heeft of nog een keer wil nagenieten: kijk hier voor een impressie van ons jubileumfeest!

Op 9 oktober vierden we een dubbel feest in het Eyemuseum in Amsterdam. 10 jaar SLS en de geboorte van MATT. We wilden onze klanten en medewerkers graag trakteren op een flinke dosis inspiratie.

Dat kun je gerust overlaten aan Nils Roemen, “waarmaker”. Nils wil zoveel mogelijk mensen aan het delen krijgen. We leven in een wereld van overvloed, maar we werken meestal vanuit schaarste.  Door te dromen en te durven vragen, kun je dingen realiseren zonder dat het geld kost. Hij ziet bibliotheken als voorlopers op het gebied van “sharing economy”. Van eigendom naar gebruik via sharing. Veel nieuwe initiatieven zijn daarop gebaseerd. Dan is het vaak alleen digitaal (airbnb, uber). Bibliotheken hebben een goede spreiding, zijn veel open, hebben veel leden en bezoekers. Zij kunnen dit dus ook fysiek. Onze klanten waren enthousiast. Binnenkort start een pilot om dit idee verder vorm te geven.

Ook het Eyemuseum zelf is ook een mooie bron voor ideeën en inspiratie. Het bruist er van het leven. Tijdens een rondleiding zagen we een mooie integratie van collectie, educatie, activiteiten en promotie. En hier dan natuurlijk van alles wat met film te maken heeft.

Aan het eind van de middag deelden we onze zoektocht over onze positionering. En hoe wij veel inspiratie kregen van dit proces. Met een letterlijke klap op de vuurpijl werd MATT geboren. Fijn om de enthousiaste reacties te zien. Een warme sfeer, hartelijke contacten, bijzondere ontmoetingen en originele cadeaus. We voelen ons rijk met zo’n hechte gemeenschap van klanten en medewerkers.

mt_met_cadeau

Een wel heel origineel cadeau kregen we later van onze medewerkers.
Een mastering-apparaat uit vroeger tijden. Helemaal in MATT-stijl.
Onze medewerkers hebben de “personal touch” al helemaal te pakken.