Gigantische biebboekenkast in Lichtenvoorde

In het straatje van de Markt naar de nieuwe Bibliotheek Lichtenvoorde is in september een gigantische muurschildering van een bibliotheekboekenkast verschenen. In het begin van het jaar riepen de gemeente Oost Gelre en de Bibliotheek Oost-Achterhoek  heel Lichtenvoorde op om favoriete boeken te nomineren. Dat kon in twee categorieën: favoriete boeken in het algemeen en favoriete boeken over Lichtenvoorde of van Lichtenvoordse schrijvers.

Vele honderden titels zijn voorgedragen. In overleg met kunstenaar JanIsDeMan is hieruit een selectie gemaakt. Je vindt er opvallende titels, zoals het oude boekje over 1000 jaar Lichtenvoorde. Maar ook nieuwere titels, zoals het boek van de Oudheidkundige Vereniging met de vijftig beste verhalen uit hun periodiek, haalden de ‘de kast’.

Boekenkast-muur-lichtenvoorde

 

En wat denk je van de boeken van Corine Hartman, waarin Lichtenvoorde een rol speelt? En Tante Rikie’s onmundig mooie verhalenboek? Ook zijn er boeken uit en over de kerkdorpen van de oude gemeente Lichtenvoorde opgenomen. Daarnaast heeft de uit de kluiten gewassen kast bekende titels als ‘De zeven zussen’, maar ook ‘Pluk van de Petteflet’ is te bewonderen. Het kunstwerk is gemaakt in het kader van “Geeft Lichtenvoorde Kleur” en is onderdeel van verschillende streetartkunstwerken.

Hier worden wij heel blij van!

En heel nieuwsgierig. Wat doe jij, beste lezer, om jouw omgeving mooier te maken? Om kunst en cultuur op de kaart te zetten? Laat het ons weten, we delen het graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.