Nog nooit meegemaakt!

hanneke-broekhuizen

Bibliotheek FlevoMeer zocht een nieuwe directeur-bestuurder en koos voor MATT Talent om zich hierbij te laten begeleiden. Voorzitter Theo Grootjen en RvT-lid Bertus van Meerveld waren daar heel blij mee. Ze leggen uit waarom.

“We kozen voor MATT Talent, juist omdat zij geen search-bureau zijn, maar een gedegen HR-bureau is, die kiest voor de rol van procesbegeleider. We hadden aanvankelijk wat aarzeling bij het voorstel voor een bijeenkomst met interne en externe stakeholders om te komen tot een profiel voor de nieuwe directeur-bestuurder. In een korte werkbijeenkomst werd input opgehaald. Marja Lensink maakte de vertaalslag naar een wervingsprofiel. We vinden dat dat heel knap gelukt is. Daardoor was er een eenduidig beeld van de persoon die we zochten. Dat was heel helpend in de verdere procedure.”

“Marja Lensink nam heel prettig de regie. Gestructureerd en ruimte gevend. Er was een strakke planning die ze goed bewaakte en zorgde dat alle acties werden opgepakt. In de gesprekken kwam ze op de juiste momenten in beeld wanneer wij dingen vergaten of onvoldoende doorvroegen. Heel plezierig hoe zij op de achtergrond bleef en er toch was als het nodig was. Ze schept vertrouwen, werkt gedegen, straalt uit dat ze dit proces beheerst. Dat geeft een gerust gevoel.”

“We vonden het een heel plezierig proces. Van de informatievoorziening binnen de organisatie, het betrekken van de organisatie, de gespreksronden, de wijze waarop ze het contact onderhield met kandidaten, tot en met de volledige afronding van de aanstelling. Het was de investering meer dan waard. Last but not least: we zijn heel blij met onze nieuwe directeur-bestuurder.”

hanneke-broekhuizen

Hanneke Broekhuizen

Ook Hanneke Broekhuizen, de geworven directeur-bestuurder, is enthousiast:

“Graag wil ik Marja Lensink even complimenteren met de super professionele wijze waarop zij dit proces van werving en selectie begeleid heeft. Zo’n prettige ervaring heb ik niet eerder gehad, niet als kandidaat en niet als opdrachtgever.”

Marja Lensink tot slot: “Van dit soort opdrachten word ik erg blij. De samenwerking met de Raad van Toezicht verliep heel soepel. En waar het natuurlijk om gaat. Het is gelukt om een opvolger voor Jan Gommer te vinden. Hanneke past heel goed bij de uitdagingen die er liggen en wat nu nodig is voor FlevoMeer Bibliotheek.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.